Det är vår förhoppning, att Ni som väljer att bo hos oss under Er vistelse i Vimmerby ska få en riktigt skön och avkopplande ”minisemester”.

När Ni kommer till oss har vi ordnat det så, att det inte bara ska vara ett ställe där ni ska ”sova över”. Vi vill, att inte bara barnen ska få ut något positivt av vistelsen i Vimmerby. De flesta barnfamiljer, som besöker Vimmerby gör ju det för att barnen ska få en fin upplevelse på Astrid Lindgrens Värld. Och det kommer de att få.

När Ni kommer till oss och har lastat ur och parkerat bilen och kommer in på vår gård genom stora porten väntar välkomstkaffet och välkomstglassen till barnen.

I lugn och ro kan Ni börja avnjuta Er semester och ta det lugnt medan barnen, som efter lång bilresa har mycket spring i benen och leker av sig. Ni kan sitta vid trädgårdsborden i anslutning till Era lägenheter eller i paviljongen eller varför inte på gräsmattan.

Under tiden kan barnen roa sig med olika saker på gården. När porten till vår gård är stängd vet Ni, att det är tryggt för barnen och Ni behöver inte oroa Er för att de smiter ut på gatan. Gården är trivsamt inhägnad utan några kryphål. När man kommit in på vår gård är det som ” … att bo som på landet fast mitt i stan´  ” .

Vår ”oas” ligger centralt. Även med små barnsben går man till Astrid Lindgrens Värld på ungefär en kvart och ner till centrum och aktiviteterna på torget på tio minuter.

På vår gård kan barnen vara sysselsatta hela tiden. Här finns sandlådor under parasoll; ritbord under markis; bollplank med hål att pricka bollar i; gungor och rutschkana och inte minst ”snickeboa” där både barn o vuxna får snickra – finns massor med träbitar och hammare och spik. Vägg i vägg med snickarboden finns ett pysselrum, där man kan väva och rita. Där finns också en koffert med en mängd kläder, som barnen kan klä ut sig i och  kanske spela teater.

Till Astrid Lindgrens  Värld hör en slogan ” Där sagorna blir verklighet” Vi kanske skulle kunna ha ” … där leken fortsätter”.

Vi tror att Ni kommer att trivas hos oss – det är vår strävan.